Backpacken op Lombok

Java en met name Bali zijn twee ontzettend populaire eilanden onder backpackers in Indonesië. Maar veel reizigers slaan een hele toffe bestemming over; Lombok. Wat ons betreft is dit geheel onterecht. Het landschap van Lombok is schitterend, het is er nog niet zo toeristisch, er is genoeg te zien en beleven en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Kortom, een geweldige bestemming voor backpackers en andere toeristen. Wij kunnen Lombok zonder twijfel aan iedereen aanraden.

De bekendste bestemming op Lombok is Sengiggi. Dit is een badplaats, met een aantal leuke stranden. Hier kan je lekker bijkomen, genieten van een drankje, goed Indonesisch eten krijgen en terecht in een mooie accommodatie.

Aan de zuidkust van Lombok ligt Kuta. Dit dorp is niet te vergelijken met het gelijknamige Kuta op Bali. Waar de bekende grotere broer ontzettend druk bezocht is – met name door dronken Australisch toeristen -, is het op Kuta in Lombok juist heerlijk rustig. Je komt hier om te surfen, hiervoor is het een van de beste spots ter wereld. Daarnaast heerst hier een hele relaxte en leuke sfeer. In de avond doe je een drankje in een van de gezellige bars.

Een ander hoogtepunt van Lombok is de Rinjani vulkaan. Na twee volle dagen lopen kom je aan op de top. Met name met zonsopkomst is het schitterend. Dan wordt je beloond met een uitzicht dat je nooit zal vergeten. De tocht omhoog is wel pittig. Een gids huren is absoluut pittig en zorgen dat je een goede conditie hebt is ook aan te raden.

Genoeg redenen om te gaan backpacken op Lombok dus. Hou het niet alleen bij de bekende bestemmingen zoals Bali, maar verken ook andere gedeeltes van Indonesië. Het is misschien wat spannender en wat lastiger reizen, maar je wordt er zeker voor beloond. Uiteindelijk zal je een geweldige tijd beleven op Lombok.